Kuvakilpailun tulokset

Kuvakilpailun tulokset

Parhaiden valokuvien salaisuus ei piile kuvauskalustossa. Arvokkaimmat ja usein myös hienoimmat kuvat on napattu itselle tärkeällä hetkellä tai olosuhteiden sattuessa juuri kohdalleen.

Tämänkertaiseen kuvakilpailuumme saapui ennätysmäärä upeita otoksia, mistä suuri kiitos jokaiselle osallistuneelle. Kolme aukeamaakaan ei riittänyt kaikkien kuvien julkaisuun, vaan jouduimme suorittamaan karsintaa: useampia kuvia lähettäneiltä julkaistaan tässä yhteydessä vain raadin mielestä paras otos, ja osa ei saanut ensimmäistäkään kuvaansa lehden sivuille. Mutta ei hätää: lukijoiden kuvat saavat jatkossa oman vakiopalstansa, joten kilpailuun lähetettyjen kuvien esittelyä jatketaan vielä maaliskuun numerossa.

Palkittavien kuvien nostaminen esiin osoittautui siis poikkeuksellisen hankalaksi tehtäväksi, mutta lopulta toimitus pääsi yksimielisyyteen viiden parhaan foton ryhmästä. Joskin kuudes hieno kuva oli suorastaan pakko nostaa kunniamaininnan kera palkittujen joukkoon, kun tuomaristo ei osannut päättää onko polkupyörä säännöissä mainittu oma harrasteajokki vai ei.

Tässä kuvakilpailun kärki: painetusta lehdestä löydät lukijoiden tunnelmallisia kuvia kuuden sivun verran.

”Kaunis ja lämmin kesäaamu Hangossa ja teltta kuuma kuin sauna. Teltan vetskari auki – ja mikä se sieltä kurkistelee itikkaverhon takaa?” Raimo Hyttinen voitti tämän uskomattoman hienon kuvan myötä pääpalkintona olleen digikameran. Onneksi olkoon!

Rantasen Risto osallistui kisaan useammalla kuvalla, joiden joukosta esiin nousi Amin luonteen velmun puolen esiin tuova foto. Oivaltava kuvakulma toi Ristolle palkintosijan.

Täydellinen kesälomatunnelma yhdistyy ammattitason kuvausjälkeen. Hieno kuva! Kameran takana oli Petra Pöyliö.

”Meidän Taunus 20M juhannuksena Helsingin Punavuoressa vuonna 2004 tai 2005. Käytiin kaverin luona juhannussaunassa ja lähtiessä hän otti meistä kuvan kertakäyttökameralla. Kehityksen jälkeen kävi ilmi, että jotenkin kummasti oli juhannuskokko ilmaantunut kuvaan mukaan.” (Jukka Kuhalainen)

Yksinkertaisuudessaan lumoavan kaunis kuva. Tunnelma syntyy rypsipellon ja Yamaha XS2 650 Streetin lisäksi pehmeästä kesäillan luonnonvalosta. Danbomin Pentille matkaa Top 5 -sijoituksen myötä Fotomanin lahjakortti.

Ikätoverit saa kateelliseksi, kun pakottaa isän hitsaamaan naapurilta saadun Anglian ratin fillarin ohjaustangon tilalle. Takakumin puute lisäsi kuulemma automaista fiilistä entisestään, kun pyörä pysyi pystyssä ilman tukea. Pauli Salon lähettämä kuva oli niin mainio, että toimituksen nurkista oli pakko kaivaa ylimääräinen palkinto!

Lue koko artikkeli lehdestä!

  • Etsi lähin myyntipiste
  • Lue digilehti
  • Tilaa kotiisi
  • Tutustu myös näihin artikkeleihin