Opel Commodore GS/E '71 - Teiden kunkun paluu

Opel Commodore GS/E ’71 – Teiden kunkun paluu

Parikymmentä vuotta vajassa pölyttynyt vauhtilaite on jälleen tien päällä nuoren ja innokkaan autoharrastajan työn tuloksena.

Commodore palasi käyttöön uudelleen rekisteröitynä. Aarni Palokallio ahersi sen jarrujen, bensalinjan ja sytytyksen kimpussa kesäloman alussa mökillä, kunnes auto oli valmis liikenteeseen.

Lue koko artikkeli lehdestä!

 • Etsi lähin myyntipiste
 • Lue digilehti
 • Tilaa kotiisi
 • 1 kommentti

  13.01.2013 klo 18.19 V-M Ahtiainen kirjoitti:

  Hei!

  Mukavaa kun Viipalemediat tuottaa useita eri julkaisuja vanhoista autoista, koneista ym. harrastekentän iloksi, eikä julkaisujen määrä näyttäisi ainakaan vähenevän.
  Tässä kohtaa on toki haastavaa saada rekrytoitua riittävä määrä ammattitaitoista ja riittävän OBJEKTIIVISTA henkilökuntaa julkaisuja toimittamaan.

  Olen ollut jo jonkin aikaa Klassikot-lehden tyytyväinen tilaaja, mutta tämän jutun kohdalla ei näin voi sanoa.

  Jutun auto on hieno, ja on mahtavaa että se ”pelastui” hyvään kotiin, mutta näin ”Opel-lasien” läpi kirjoitettu juttu itsessään on mielestäni soveliaampi esim. Opel-kerhon kerholehteen, kuin (toivottavasti) objektiiviseen, ei merkkisidonnaiseen, ja maksulliseen harrasteautolehteen.

  Se että jutussa ”hyökätään” BMW:n ja muiden valmistajien ”vautihirmuja” vastaan vajavaisin faktoin, ei mielestäni osoita kovin hyvää makua.

  Nopea haeskelu internetin ihmeellisestä maailmasta toi silmieni eteen esim. BMW:n vastaavien kutoskoneisten coupejen suoritusarvoja http://www.bmwclub.fi/E9 joita tutkaillessani en voi välttyä ajatukselta että ko. Opel ei jättänyt näitä(kään) autoja kiihdytyksessä, saatikka huippunopeudessa taakseen, vaan tämä runoilu oli kirjoittajan oman mielikuvituksen tuotetta.

  Tällaisiin toisia automerkkejä virheellisin tiedoin halventaviin teksteihin tulisi mielestäni viimeistään päätoimittajan puuttua, mikäli aikoo pitää lehtensä luettavana useamman kuin yhden merkin harrastajien keskuudessa, näitä ”merkkihuudatuksia” varten on tosiaan olemassa ne ihan omat kerholehtensä.

  Näin useampaa vanhaa BMW:tä ja jokusta muun merkkistä eurooppalaista autoa harrastavana, toivon että omaankin talliin eksyy joskus vastaava Opel, mutta noilla suoritusarvoilla ei edes ”tallin kunkun” arvonimeä ansaita.

  Rakentavasti, hyvää harrastekevättä toivottaen.

  V-MA

  Tutustu myös näihin artikkeleihin